+31 6 15 64 43 35

Nice to meet you !

Over mij

Mijn naam is Marija (bijnaam is Maja) Josipovic, geboren op 20 mei 1979 in het mooie Rotterdam.  Ik ben geboren uit Kroatische ouders en ben de jongste van 3 kinderen (de “Benjamin” ). 

Na mijn geboorte verhuisden wij van Nederland terug naar Kroatië en hebben daar tot mijn 4e levensjaar gewoond. Daarna kozen mijn ouders toch weer voor Rotterdam en heb ik mijzelf in Nederland ontwikkeld tot wie ik nu ben. En dat was soms wel een zoektocht, want wat was nou mijn thuis? Hier in Nederland of in Kroatië? Ze zeggen “home is where the heart is”, dat is iets wat ik heb moeten leren en waar ik nog steeds af en toe mee worstel. Sinds begin 2020 woon ik in Nieuwerkerk aan den IJssel, samen met mijn partner Erwin en onze dochter Lara Elena.  

Een stukje (zakelijke) geschiedenis

Vanaf 2001 heb ik verschillende commerciële management functies bekleed bij verschillende werkgevers. Wat mij altijd voldoening gaf in alle functies was het werken met mensen en het ontwikkelen van mensen. In mijn laatste functie was ik naast commercieel manager ook trainer en coach.  Mensen begeleiden naar verbinding met zichzelf en de ander en inspireren om congruent te leven en eigen unieke talenten te benutten. Verbinding is altijd een rode draad geweest in mijn leven, de verbinder werd ik ook genoemd 🙂

Na een aantal intense life events (vroege overlijden van mijn vader, emigratie van moeder en broer naar Kroatië, scheiding, meerdere verhuizingen, burnout)  ben ik in 2011 begonnen aan mijn reis van persoonlijke ontwikkeling. De NLP practitioner opleiding was destijds het mooiste cadeau aan mezelf. Daarna volgden nog vele opleidingen en trainingen, mijn intrinsieke motivatie draaide op volle toeren. In al deze jaren leerde ik ook (met vallen en opstaan wel te verstaan) wat congruentie en verbinding echt betekent en wat de waarde ervan is als je een congruent en verbonden leven leidt, zowel privé als zakelijk. 

Mijn motto is dan ook; be the change you wish to see in the world, live your calling!

Na het grootste life event in mijn leven, namelijk moeder worden, is een lang gekoesterde wens werkelijkheid geworden. Mijn eigen bedrijf: HeartForce Training & Coaching! 

Basis van mijn werkwijze:

Oprechte aandacht, openheid, warmte en directheid zijn de basis van mijn werkwijze.

What is done in love is done well! Een prachtige quote van Vincent van Gogh en een waarheid voor mij. 

Daarbij zet ik  een breed scala aan kennis, ervaring, modellen en technieken in waaronder NLP, Stephen M.R. Covey, Systemisch werk, Transactionele Analyse, RET, mBIT, Mindfulness, Lichaamsgericht werk,  Geweldloze communicatie, Karakterstructuren, Insights Discovery en Clifton Strenghts.

Having a smart brain is not enough,
we also need a warm heart"
-Dalai Lama-

wist je datjes....

 • Ik ben altijd op zoek naar manieren om mezelf verder te ontwikkelen. Een leven lang leren is op mijn lijf geschreven
 • Ik hou van directe en duidelijke communicatie, het beestje bij de naam noemen. Niet omheen draaien, niet onder het kleed schuiven, maar gewoon benoemen. Open, eerlijk, duidelijk en liefdevol
 • Zelfreflectie is “my middle name”, ik hou ook van feedback. Het is een belangrijk onderdeel van persoonlijke en professionele groei in mijn ogen (zowel het geven als het ontvangen). Het is de 20% (sociaal leren) van het 70-20-10 Jennings model
 • Mijn broer noemde me huilebalk toen ik klein was, nu weet ik dat dit hoogsensitief heet 🙂
 • Mijn Insights Discovery profiel is rood/geel (Motivator)
 • Mijn top 5 CliftonStrenghts zijn: Strategisch, Woo, Individualisering, Empathie, Verantwoordelijkheidsbesef
 • 2 personen die mij enorm inspireren zijn Maya Angelou en de Dalai Lama
 • Humor vind ik heel belangrijk, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd 🙂
 • Ik hou van bewegen! Wandelen, hardlopen, Crossfit, dansen, tuinieren, koken…oh ja en eten 🙂
 • Ik ben gek op quotes. Kort, krachtig en inspirerend
 • Ik voer graag diepgaande gesprekken, luister graag naar mensen, naar wat hen beweegt in het leven
 • Ik hou enorm van de zee, vooral de Kroatische zee. De geur, de sfeer, ver weg kijken….heerlijk
 • Ik ben niet zo gek op chocolade, wel op alles wat hartig is. Oh ja en ik ben dol op gezonde gebakjes (met natuurlijke ingrediënten, zonder geraffineerde suikers)
 • Ik ben een boekenwurm, ik heb ook een speciale Inspiratie pagina voor je aangemaakt met waardevolle boeken en inspirerende TED talks. Take a look zou ik zeggen!

RELEVANTE OPLEIDINGEN

 • NLP Practitioner
 • NLP Master Practitioner
 • NLP Trainer
 • 7 Habits for Managers  (Stephen M.R.Covey)
 • Effectief communiceren (Thomas Gordon)
 • Karakterstructuren
 • Familie- en Organisatieopstellingen
 • mBIT Coaching
 • Mindfulness
 • Insights Discovery
 • CliftonStrenghts Coaching

Na de HAVO heb ik eerst een jaar een tolk-vertaler opleiding gevolgd, maar dat bleek toch niet zo te passen bij mij (ik was alleen aan het schrijven en ik wilde juist mensen om me heen). Daarna heb ik aan de NHTV een toeristische opleiding afgerond. Terugkijkend waren de meest waardevolle opleidingen mijn eigen reis door het leven tot nu toe (zakelijk en privé, inclusief alle ontmoetingen) en de verschillende opleidingen die hier links genoemd staan.

Ervaringen

"People may forget what you said
People may forget what you did
But people will never forget how you made them feel"

Maya Angelou

Ik heb erg veel gehad aan Marija! Ze heeft mij erg geholpen bij mijn schrijfproces door goeie vragen te stellen en actief mee te denken.
Wanneer nodig wist zij mij weer te enthousiasmeren met haar positieve ‘let’s do
this! attitude’ en dat was vaak precies wat ik nodig had. De samenwerking was
productief, maar ook gezellig! Marija is erg toegankelijk, open, en vriendelijk. Ze heeft oprechte interesse en veel passie voor wat ze doet, en daardoor kreeg ik ook meer passie voor wat ik doe. Ik beveel haar van harte aan!

Ricardo Lieuw On

Marija is een prettig persoon, een goede coach, een professional! Toen ik Marija ontmoette had ik al snel een klik met haar, door de oprechte interesse die zij toont en haar fijne social skills. Marija is goed in het opbouwen van vertrouwen en weet zonder oordeel met je te sparren. Ze
benoemt de belangrijke zaken en laat jou zelf sturen. Ze heeft mij erg goed geholpen d.m.v. haar coaching, daar ben ik haar dankbaar voor. Door de combinatie van haar kunde, haar warmte als persoon en haar gevoel voor humor wil ik Marija aanraden als een zeer geschikte coach!

Rogier Serre

Marianne Smits

Je kunt me ook volgen op: